Demo geven in Tonden

Nu we weer op onze ‘oude’ banden rijden willen we eigenlijk wel graag wat gaan testen met de nieuwe brandstofpomp. Dus hebben we als team een balletje opgegooid bij de organisatie van Tonden of we daar niet met een aantal tractoren mochten testen/ rijden. Dat was geen enkel probleem. Graag zelfs. Dus na een oproepje in de groepsapp van de 2,5 ton waren er een aantal collega rijders die ook wel wat wilden testen in Tonden. Dus werden we als demo op  het programma gezet. Wat fijn dat we zo de mogelijkheid krijgen op een super baan en op een gezellige wedstrijd aan te haken en mooi wat kunnen testen. Echt top.  In de afgelopen week hebben we eigenlijk alleen de afstelling van de pomp wat veranderd in de hoop wat meer temperatuur in de Fiat te krijgen. En dat wilden we dus gaan testen.
Zaterdag morgen nog wat kleine dingen in de schuur gedaan en daarna halverwege de middag richting Tonden vertrokken. We hebben daar eens een rondje langs de baan gelopen en het zag er goed uit. Er lag  zo op het eerste oog een super baantje. De planning liep super we zouden zo rond een uurtje of 6  onze demo mogen geven. En we moesten zelf maar even met de sleepwagenbemanning overleggen wat voor afstelling we wilden. Nadat we ook met de heren van team Red Diamond hebben overlegd waren deze er ook voor om de sleepwagen zo af te stellen dat we tussen de 90 en 100 meter zouden stranden. Zodat we echt wat kunnen testen.   We mochten als eerste voor de sleepwagen. Anton was vandaag de chauffeur van dienst. Na een hoge start pakte de Bandito wel mooi op maar de conclusie was wel dat de sleepwagen iets te zwaar stond.

Dus werd deze na overleg lichter gezet. Daarna mocht Red Diamond. maar helaas ze waren net onderweg of de turboslang brak. Deze werd naast de baan gerepareerd. Ook Belazerus 1 was aanwezig om een demo te geven En Tino zette met zijn tractor een mooie afstand neer. Daarna mochten wij nogmaals aanhaken. En in een hogere versnelling eens proberen wat de Bandito doet. Nou hij ging ook ditmaal wat hoog weg maar ook  nu pakte hij keurig  op en maakte een mooie run. Helaas moest er geremd worden om niet buiten de baan te gaan. Maar het eerste gevoel was goed.

Na een korte break mochten we rond de klok van half 9 nogmaals rijden. Maar helaas kwam er toen wel even een dikke bui. Met regen en wat onweer. Maar toen de bui eenmaal voorbij was. Mochten we nogmaals aanhaken. Ditmaal hebben we een run gemaakt in de eerste versnelling en de banden wat zachter gezet. Nu was de start eigenlijk perfect. De neus bleef netjes laag en de motor begon vrolijk te grommen en ging flink onderuit. De Bandito ging mooi hangen en ja hoor ook het laatste stukje grip werd gepakt en Anton zette de de Fiat over de full pull. De landing was een beetje hard en daardoor brak de breekbout bij het voorwiel.

Maar ach dat is met een uurtje sleutelen zo weer gefixt. We zijn echt super blij met deze mooie run. Hier kunnen we echt wat mee. Na afloop vroeg de organisatie Tonden of we nog even naar de jury wagen wilden komen. En daar kregen we namens de organisatie OV Tonden een mooi bedrag overhandig voor Stichting Veluwse Wensambulance. Wat een mooi gebaar. Lang deze weg willen wij jullie dan ook ontzettend bedanken.
Tevreden zijn we naar Oldebroek terug gekeerd. We weten weer een hoop meer. Komende week zullen we aan de slag gaan om het voorwiel te repareren en  dan hopen we zaterdag in Staphorst aan te haken bij Slep op staphorst. Ook zal The Sheriff daar aanhaken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: