Twee dagen Staphorst. Een hoop gezelligheid, wisselende resultaten, maar wel enorm genoten.

Vandaag even een wat kortere update. Maar onze thuiswedstrijd kunnen we niet helemaal ongemerkt aan jullie voorbij laten gaan. Staphorst is voor ons toch een beetje onze thuis wedstrijd. En dit jaar mogen we met beide tractoren meedoen. Op vrijdag met de Bandito en op zaterdag met The Sheriff. En Staphorst toch een beetje extra bijzonder want we hadden een sponsoruitje georganiseerd. In eerste instantie leek het erop dat de animo niet zo heel groot was. Er waren vele sponsoren die andere verplichtingen hadden. En ook de fans hadden andere bezigheden. Maar in de laatste week stroomden ze toch nog binnen en zo hadden we toch nog een koppeltje van 20 personen wat uiteindelijk mee ging naar Staphorst.
Vorige week toch de nodige checks gedaan om met een Bandito op volle oorlogssterkte aan de start te verschijnen. Dinsdagavond de koppeling goed schoongemaakt en het nodige vettigheid verwijderd. Daarna hebben we de koppeling opnieuw afgesteld. Vervolgens hebben we de Fiat weer in elkaar gepuzzeld en na een avondje sleutelen zat hij weer keurig in elkaar. En was het mooi geweest voor de dinsdag.
Donderdagavond hebben we eerst boodschappen gedaan. Nou ja ik heb de boodschappen gedaan, maar paniek er was niet genoeg bier bij de supermarkt. Dus samen op bierjacht in Oldebroek en omstreken. Maar het is gelukt we hebben voldoende bier verzameld. Na de koffie hebben Anton en Gerben zich ontfermd over de Bandito. We hebben toch besloten om ook nog maar de kleppen ook even opnieuw te stellen. Terwijl de mannen daar mee bezig waren, hebben Henneman en Bennie de koelkast in de Daf volgestouwd met bier en fris. Ik heb ondertussen de rest van de boodschappen ingeladen. De Daf even schoongemaakt en zo was dat klaar voor de volgende dag. Nadat ook de kleppen gesteld waren en de kappen erop zaten hebben we de Bandito maar meteen geladen. En daarna gezellig in de schuur de avond afgesloten met een hapje en een drankje.

Vrijdag hebben we ons rond half 5 verzameld. De supporters die met ons meegingen kwamen rond 5 uur, en onderweg hebben we her en der ook nog wat enthousiastelingen opgepikt en zo zijn we in een rustig tempo een beetje overvol richting Staphorst vertrokken. Daar aangekomen de boel gelost. En heb ik samen met Trijntje even wat bolletjes gesmeerd en koffie gezet zodat we even een bodempje konden leggen. Ondertussen werd de supporter schaar al wat groter en werd het ook al een stuk gezelliger.

Een hoop gezelligheid

We mochten rond 7 uur over de weegbrug en daarna was het even wachten.

wedstrijd klaarmaken van de Fiat

Vandaag mochten we als nummer 5 starten. De sleepwagen stond eigenlijk meteen goed en daarna kon het feestje beginnen. We zagen de eerste tractoren allemaal wel wat naar links uitbreken en er moest door een aantal flink geremd worden om niet buiten de baan te komen. Als nummer 5 mochten wij dus en na een goede start kwam Henneman helaas ook in het spoortje en moest flink remmen om niet buiten de baan te raken.

Netjes binnen de lijntjes gebleven

Helaas. Meteen na de landing van de voorwielen zagen we dat het rechter voorwiel niet helemaal meer goed bevestigd was dus werden we afgesleept naar de Daf. En dan zie je toch de ene na de andere deelnemer verder komen, sommigen strandden toch ook zo rond onze afstand. Maar er gingen er toch nog 7 aan ons voorbij. Dus vandaag een achtste plaats in de competitie
.
De klasse werd  gewonnen door Little red Poison tweede werd De blauwe Stier en derde After shock. Na onze klasse hebben we de skottel aangezet en hebben we met de hele supportersschaar een hapje gegeten en een biertje gedronken. We hebben zo een gezellig uurtje met elkaar gehad. Daarna hebben we een plekje langs de baan gezocht en genoten van een mooie avond farmstock.

Zaterdagmorgen stonden we om 9 uur weer fris en fruitig in Oldebroek om de Bandito uit de Daf te halen en The sheriff er in te laden. Met een klein groepje zijn we deze morgen richting Staphorst vertrokken. Daar aangekomen de boel gelost en gezellig met diverse teams gesproken.

Zo die staat buiten

Wij mochten als eerste sport klasse aan de start verschijnen. Er waren 3 bijschrijvers en wij mochten als allerlaatst rijden vandaag. Er werden in totaal wel 6 full pulls gereden. Maar wij als enige 3 cilinder in deze klasse moesten flink ons best doen om bij te poten. En helaas merkten we ook vandaag weer dat we toch net wat grip te kort komen. We strandden rond de 95 meter en stonden daar uit te spinnen.

helaas plekje 14

Het is echt jammer dat het ons aan tijd ontbreekt. Motorisch kan hij prima meedraaien, maar we merken dat we het laten liggen op de grip. Eigenlijk moeten er een paar andere banden onder. Dit proberen we te doen in de verloren uurtjes die overblijven. Maar dat zijn er op dit moment eigenlijk te weinig.
Na onze klasse hebben we de rest van de wedstrijd afgekeken. Na afloop van de wedstrijd zijn traditie getrouw de Indiaantjes mee gereisd naar Oldebroek en hebben we samen een hapje gegeten. En daarna zat de tweedaagse Staphorst erop. Komende week gaan we het voorwiel repareren en hopen we vrijdag aan te haken in het altijd gezellige Speuld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: