Opruimen, schoonmaken, ruimte maken. Ja we kunnen beginnen met ons winterwerk 2017/2018

Na onze gezellige feestavond zijn we vol aan de bak gegaan. Eindelijk konden we dan beginnen met sleutelen. Nou ja eerst nog even wat andere klusjes doen. Er is eerst op zolder een mooi bokje gemaakt waar de zijplaten en de reclameplaten op kunnen bevestigd worden. Zo raken deze niet beschadigd en staan ze niet in de weg.

de opbergplek voor de kappen

Terwijl Gerben daar mee bezig was heeft Henneman boven het laatste afgemaakt en is de zolder nu helemaal klaar om daar als het nodig is ook te sleutelen.

Henneman aan de timmer

Nou ja eigenlijk meer slijpen. Anton is lekker verder gegaan met het maken van het uitlaatspruit stuk. En na een paar avondjes lassen, slijpen, lassen is het prototype klaar.. Deel 1 zeg maar.

passen en meten. en even goed kijken

Deze is bijna goed gekeurd. Anton zal een nieuwe maken en daar zal een kleine verandering plaatsvinden.

Daarnaast is er ook hard gesleuteld, de ‘oude’ Someca bak is kaal gesloopt alles wat we er uit konden halen hebben we er uit gehaald. De oude tandwielen enz..

Zelfs de buurman is enthousiast aan het sleutelen

Dit was wel een pittig karweitje. Alles zat onder de olie. Nou ja dikke drap. Dit valt vast onder Italiaanse degelijkheid. Alles was er uit kwam in schoongemaakt en netjes opgeborgen onder het mom je weet maar nooit. De heren zijn daar zo een avondje mee bezig geweest. En als je zo inspannend bezig bent moet je ook ontspannen dus ik heb de heren getrakteerd op een kopje soep met een stuk bierbrood. Nou dat ging er wel in. Nou ja bij sommige niet. Die vonden het maar niks bierbrood 😉

gezellig saloonhangen

Vorige week zaterdag zijn de heren weer vrolijk verder gegaan met schoonmaken van de bak. Toen kwam toch wel het leukste klusje van allemaal:) Die dikke drap moest eruit.

Bennie maakt een beginnetje

Er is heel wat uit de bak gekomen. Dit leuke klusje heeft Bennie gedaan, met hulp van Gerben.

En harken maar.

Er is heel wat diesel en stukken doek door heen gegaan.  Aan het eind van deze zaterdag hebben we hem nog een goed ingespoten met diesel zodat hij mooi een weekendje kon inweken.

Anton last nog even door

Ondertussen zijn er al wel de nodige afspraken gemaakt om de bak weg te brengen, maar ook wordt er achter de schermen al hard gewerkt aan onze kegelvelgen.

Afgelopen dinsdag is er voor het eerst weer aan de Bandito gesleuteld. Henneman en Anton hebben zich over dit klusje ontfermd. De wielen zijn eraf gehaald en daarna is hij verder ontmanteld.

Dan blijft er niet veel over

Trekhaak en steigerbegrenzers, traanplaat en zo werd de Bandito  kaler en kaler. Tot slot moesten ook de wielklossen er aan geloven. Nou dat kostte even het nodige sleutel en tik werk maar het is gelukt. De bouten zijn los gekomen.

Beetje tikken en wrikken

En ja ook de nodige olie. En dat drupte vrolijk op de vloer toen de wielklossen open waren. Eh klein detail… het lege vat waar de olie in moest stond al startklaar om er onder gezet te worden. 🙂 Dus was het eerst olie opruimen geblazen.
Gerben vond het smeren in de olie zo leuk dat hij verder is gegaan met het schoonmaken van de bak. Hij heeft rijkelijk met diesel gesprayd de bak, zijn hoofd, zijn armen, zijn trui, echt heerlijk die diesel.

De diesel man.

( Volgens Hanneke stinkt het, maar daar zijn de meningen nog over verdeeld 😉 ) Maar aan het eind van de avond was de bak mooi schoon en kon die lekker uitlekken. De wielklossen waren ook gesplitst. En daar zag het lagerwerk enz. er best nog goed uit. Althans de eerste vluchtige check. Daarna hebben de heren de olie er nog even uitlaten lopen zodat donderdag de Fiat gesplitst kan worden en de bak zo klaar is om mee genomen te worden. Ondertussen kregen we ook bericht dat we op woensdag de velgen konden ophalen.

Woensdagavond zijn Henneman en Anton op pad geweest om de velgen op te halen. En kwamen erg blij terug. Nou en dat mag ook wat zijn ze mooi geworden. Echt heel mooie strakke velgen. Compliment voor de makers.

Mooie velgen

Donderdag was het weer sleuteltijd. Henneman en Anton hebben het laatste gedeelte van de wielklossen eraf getikt en deze netjes op een plankje neergelegd zodat we alles bij elkaar houden.

En verder alles kaal plukken

Bennie heeft ondertussen de olie uit de bak netjes in een jerrycan gegoten en deze opgeruimd.

opruimen.

Gerben heeft het oude blok een plekje gegeven en zo was iedereen actief bezig. Nadat de wielklossen een plekje hadden kon de Bandito gesplitst worden om de prise-as eruit te halen en kon er eens gekeken worden hoe alles er van binnen uit zag. Met de hoogheffer was het splitsen zo gepiept en nadat Bennie er zijn licht over heeft laten schijnen waren we het er allemaal over eens dat het er goed uit zag.

INSPECTEURS wijsneus 1 en wijsneus 2 

Tja en toen begon er een nieuwe brainstormsessie. We hebben nog een kant en klare bak staan waar eigenlijk alleen de hilo maar ingebouwd hoeft te worden. Alles is daar bijna nieuw. Tja kunnen we die dan niet beter mee nemen en daar de hilo in laten bouwen. Nadat daar de deksel afgehaald was en alles een bekeken, er een berekening op los gelaten was kwamen we tot de ontdekking dat we gek zijn als we dat niet doen.

Planning gewijzigd. Deze gaat mee

Deze bak is compleet aangepast. Als de hilo erin zit kunnen we hem bijna meteen er achter schroeven. Dus werd de beslissing als snel gemaakt, deze complete bak gaat mee. We hebben de avond nog gezellig afgesloten in de saloon.

Zaterdagochtend was het vroeg dag. Nou ja om te gaan sleutelen wel. Er was afgesproken dat we om 8 uur bij de schuur zouden zijn. Dan de bakken laden en deze wegbrengen zodat daar de hilo ingebouwd kan worden.
Ik zou voor broodjes zorgen dus al mooi op tijd naar de supermarkt. En toen ik bij de schuur arriveerde dacht ik de heren zitten al wel klaar alles kan geladen worden bakkie koffie en gaan. Eh nou nee dus.. Anton en Henneman waren driftig aan het sleutelen. De tussenbak moest ook mee en daar zat nog het één en ander in en dat moest er eerst uit gesleuteld worden.

Deze moest eerst kaal

Maar de aanhouder wint na het nodige tik en sloop werk is het gelukt alles was er uit en er kon een klein uurtje later toch koffie met een broodje gedaan worden. Daarna hebben Henneman en Anton de bakken weggebracht. Ze waren rond 1 uur weer terug bij de schuur en daar had ik ondertussen de lunch klaar. En na het lunchen hebben Anton, Henneman en Bennie de schuur netjes opgeruimd.

Ruimte creëren

Alles netjes op zijn plek en nu hebben we lekker de ruimte om rustig te sleutelen.

Wij zijn er klaar voor

En dat zullen we dan komende tijd ook doen. En dan zal er met grote regelmaat een update verschijnen.

In de vorige update ben ik iets vergeten en dat wil ik nu even rechtzetten. Op onze feestavond hebben we er ook nog een nieuw clublid bijgekregen namelijk Opa van Daalen. Opa welkom bij de club.

Foto’s https://plus.google.com/104931391719373312141

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: