De sleutels zijn afgestoft, de mouwen opgestroopt, het winterwerk kan beginnen.

Tijd voor een nieuw verslag. Het is al weer even geleden dat ik een stukje geschreven heb. De afgelopen tijd wel wat bezig geweest maar nog niet echt aan de Fiat begonnen. Mede omdat we eerst onze feestavond willen houden voor we de tractor uit elkaar gaan halen. Maar intussen tijd hebben we echt wel wat gedaan.
Allereerst hebben we plannen gemaakt wat we komende winter willen doen. Wat willen we aan pakken. En daar zijn een paar leuke dingen uitgekomen. Henneman en Gerben hebben samen met hulp van Bennie een mooie werkbank boven gemaakt. Zodat daar geslepen, gezaagd geboord enzovoort kan worden. Zodat dat niet altijd in de buurt van de tractor gebeurt.

De ‘nieuwe’ werkbank

Afgelopen donderdag hebben ze het laatste timmerwerk verricht en heeft Bennie alles netjes opgeruimd en schoon gemaakt.

De klusserd

Terwijl deze mannen boven bezig waren, hebben Anton en ik beneden geknutseld. We hebben binnenkort onze feestavond en traditiegetrouw krijgen onze sponsoren altijd een kleinigheidje van ons. Ik mocht weer iets bedenken en de heren voeren het dan uit. Nou ja dat doen we samen eigenlijk. Vorige week zaterdag hebben ze het nodige voorwerk al gedaan. Steigerhout in plankjes gezaagd en geschuurd.

Ik krijg de mannen wel aan het werk

En daarna heb ik afgelopen week heb ik er ons logo in gegraveerd. Afgelopen donderdag hebben Anton en ik deze plankjes afgemaakt. nou ja bijna dan.

De knutselclub

De laatste finishing touche komt nog. Maar dat is voor de feestavond.

klaar voor de finish touche

Daarna hebben we de avond gezellig afgesloten in de saloon met een drankje een een lekker stukje kip

Gezelligheid met elkaar

Gisteravond hebben we een gezellig feestje gehad bij de Neighbours Nightmare, deze mannen hebben dit jaar de BBQ 2,5 ton sport georganiseerd. We hebben daar een leuk en gezellig avondje gehad met een lekker hapje en een drankje en daarnaast een hoop gezelligheid met elkaar. Mannen bedankt voor het organiseren het was top geregeld.

Vanmorgen moesten we allemaal een beetje op gang komen maar na een paar beste bakken koffie lukte dat best. We hebben eerst het afval maar eens weggebracht naar de stort. En Gerben en Henneman hebben samen de werkbank afgemaakt. Ze hebben de platen erachter voorzien van een wit laagje verf. Vanmiddag hebben we lekker met zijn allen wat gerommeld in de schuur. De plankjes nog maar eens gewit,

Mooie werkplek zo

Ik heb de boel in de Saloon maar eens uitgezocht en opgeruimd. En na de koffie is er door de heren een luik gemaakt. Dit luik moet er voor zorgen dat de warmte van onze nieuwe werkplaatskachel niet naar boven trekt oftewel we maken het trapgat dicht.

Anton en Henneman zijn samen begonnen met sleutelen. Eum ja sleutelen nog niet aan de Fiat maar al wel vast het nodige voorbereid werk doen. Want komende winter willen we aan de slag met de Bandito. Afgelopen seizoen hebben we wel gemerkt dat we veel punten hebben laten liggen doordat we erg op zoek waren naar balans. En af en toe misten we toch een versnelling 😉
Dus het plan voor komende winter is: nieuwe velgen onder de Fiat. Stukje gewichtsbesparing, zodat de nieuwe bandjes er weer onder kunnen. Deze zijn inmiddels besteld. En een nieuwe versnellingsbak met een hilo en een versnelling erbij. Nu hebben we nog het één en ander liggen.

De oude fiat komt zo wel van pas

Zodat we met een frisse bak deze stap kunnen gaan maken. We willen deze bestaande bak graag zo laten als reserve. En daarom is vandaag de oude Someca die we een paar jaar geleden gekocht hebben voor onderdelen een beetje gesloopt en het zag er allemaal nog best goed uit.

is nog goed gesmeerd 😉

Hier kunnen we verder mee. En dat zullen we dan komende week ook gaan doen. Dus ik zeg maar wordt vervolgd

Foto’s https://plus.google.com/104931391719373312141

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: