Eindelijk kan er dan echt gesleuteld worden. Tijd voor ons project nokkenas.

Afgelopen donderdag kon er dan echt gesleuteld worden. We hadden nog even gewacht met onze grote plannen. We hebben eerst de feestavond afgewacht, voor ons grootste plan dit seizoen. De zuigers en de bussen en de kleppen alles is al gecontroleerd en dat zag er allemaal goed uit. Is het nu tijd om aan ons plan voor komend seizoen te gaan beginnen. Nadat we een bak koffie gedronken hebben zijn de mannen maar eens rustig begonnen met het eraf halen van de kappen, en de reclame borden. Dit hebben we netjes opgeruimd in ons magazijn. Daarna is er voorzichtig begonnen met het ontmantelen van de Fiat zodat we handig bij de nokkenas kunnen komen.

Rustig kijken hoe we het gaan aanpakken

Rustig kijken hoe we het gaan aanpakken

Er werd eerst rustig gekeken hoe alles in elkaar zat en hoe alles stond. Hoe de tandwielen zaten. Daarna rustig alle onderdelen los gehaald en op tekening gezet hoe alles in elkaar zit.

Even aan de onderkant speuren en gluren

Even aan de onderkant speuren en gluren

Rustig alles eruit halen

Rustig alles eruit halen

Nadat de nokkenas eruit gehaald was is deze eens nauwkeurig bekeken. En we waren er toch wel over eens dat hij aan vervanging toe was.

Moet vervangen worden.

Moet vervangen worden.

Toen was daar het moment. De nieuwe nokkenas kon erin. Nou ja dit werd geprobeerd. De nokkenas werd met olie overgoten. Nou ja overgoten is een groot woord. Maar de nokkenas werd goed gesmeerd.

De nokkenas smeren

De nokkenas smeren

En daarna werd rustig de nokkenas gepast  maar helaas het lukte niet. De nokkenas ging er een klein stukje in en daar bleef hij zitten. En hoe ze ook draaide en probeerde het lukte niet.  Dus de schuifmaat maar eens te voorschijn gehaald en aan het meten geslagen. En kwamen tot te conclusie dat het inderdaad niet ging passen. Dus maar naar Jeroen Oomen gebeld en gevraagd wat handig was. Want de nokkenas is tenslotte van zijn hand. Die was heel stellig neem hem maar mee naar indoor Zwolle dan bewerk ik hem na en stuur ik hem zo snel mogelijk op. Dus project nokkenas wordt vervolgd. We hebben de tractor weer netjes onder gedekt en hebben een afzakkertje genomen.
Vrijdag en zaterdag hebben we een gezellig feestje gehad in Zwolle. We zijn met het hele team naar Indoor tractorpulling Zwolle geweest. We hebben 2 gezellige dagen met elkaar gehad. Was wel even wennen op de vrijdag hoor. Sta je daar op de tribune en worden alle klasses verreden behalve de 2,5 ton sport. Dit jaar moesten wij plaats maken voor de Trucks want die zouden voor spektakel zorgen en het nodige publiek mee nemen. Nou na 3 truck liet het publiek het massaal afweten en de tribunes stroomden leeg. Het werd wel duidelijk dat de trucks niet echt een succes waren.

Deze update kan ik nog wel eindigen met leuk clubnieuws. We hebben er 2 nieuwe leden bij. Namelijk Leo Weenink en Jan van der Lee. Leo en Jan welkom bij de club. Leuk dat jullie ons willen ondersteunen en ons willen supporteren.

Foto’s https://plus.google.com/104931391719373312141

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: