Opzij opzij, maak plaats, maak plaats… De Bandito’s aan de schoonmaak!

Met de feestavond in het verschiet. Moest er deze week begonnen worden met het echte opruimen van de schuur. We waren natuurlijk al een paar weekjes bezig om het één en ander uit te zoeken maar deze week zijn toch echt de puntjes op de I gezet. 😉 Donderdagavond is er al een begin gemaakt. Toen ik bij de schuur arriveerde was er door de mannen al druk gediscussieerd wat allemaal verplaatst moest worden. Nadat de kachel nog eens flink opgestookt werd. Is eerst de shovel uit de schuur gehaald en hebben de mannen eerst de Bandito en The Sheriff maar eens buiten gezet om ruimte te maken.
20151112_193420
Daarna kon het puzzelen met de onderdelen beginnen. Ook de Ford Dexta van onze sponsor werd naar een andere schuur verplaatst, want we hebben toch ook deze ruimte echt wel nodig.

Mooi plekje.. Staat ie niemand in de weg

Mooi plekje.. Staat ie niemand in de weg

Nadat dat gedaan was hebben we eerst een bakkie koffie gedronken, daarna  werden de achterbruggen netjes bij elkaar gezet en zo hebben we alles netjes gesorteerd.

Alles op de juiste plek neerzetten.

Alles op de juiste plek neerzetten.

Ik heb ondertussen de keuken maar eens onder handen genomen. De kastjes maar eens na gekeken en alles weer netjes gesorteerd en uitgezocht. En inderdaad ook het nodige weg gegooid. Anton, Henneman en Bennie en Gerben, hadden intussen heel wat ruimte gecreëerd. Alles had netjes een ander plekje gekregen en tot slot hebben ze de schuur netjes aangeveegd,

Hard aan het werk

Hard aan het werk

En tussendoor ook nog even een sfeerhaard van de kachel gemaakt….

vuurtje

vuurtje

Het was bijna tropisch in de Saloon. Ook kwamen we nog het nodige hout tegen en dat hebben we bij elkaar gelegd dit zou zaterdag even in stukken gezaagd gaan worden. En daarna moest toch echt even het stof weg gespoeld worden met een afzakkertje in de Saloon. Terwijl ik nog even de laatste spullen aan het opruimen was. Heeft Anton nog even een foto reportage gemaakt van de juf… De meeste foto’s halen deze update niet…. Maar vooruit deze kunnen wel op het world wide web :).

Foto gemaakt door de nieuwe fotograaf

Foto gemaakt door de nieuwe fotograaf

Tussendoor is er natuurlijk ook nog op onze fruitautomaat gespeeld!

Oh wat zijn ze lekker rustig

Oh wat zijn ze lekker rustig

Ook Alex kwam nog even gezellige langs voor een babbeltje en de laatste dingen voor de feestavond te bespreken. Want op onze feestavond mag de Veluwse Wens Ambulance niet ontbreken natuurlijk. Dus als er geen rit is zal de Ambulance deze avond ook bij ons staan.

Zaterdagochtend zijn we weer vrolijk verder gegaan. Toen ik bij de schuur kwam om een kopje koffie voor de heren te zetten. Had Anton de kachel al opgestookt en was hij al druk op spinnenjacht.

spinnen lopen vanzelf al weg

spinnen lopen vanzelf al weg

Vandaag zou het laatste gedeelte opgeruimd en schoongemaakt gaan worden. Dus moesten eerst alles spinnendraden weg. En om toch nog wat meer ruimte te maken is vanmorgen eerst de Fiat in de vrachtwagen gelierd zodat we lekker onze gang kunnen gaan met schoonmaken en houtzagen. Ook moesten nog de laatste stickers van de vrachtwagen gehaald worden. Zodat alles vrijdagavond keurig netjes in het gelid kan staan.
Toen ik vanmiddag bij de schuur kwam was er al veel werkverzet door Anton, Henneman, Gerben en Bennie, er was al een mooi beetje hout in stukken gezaagd, ook hebben ze mooie plankjes gemaakt om de bokjes neer te zetten. Zo staan deze netjes opgeborgen.

Goed bezig

Goed bezig

Henneman stond in de shovelbak de laatste stickers eraf te halen.

De laatste stickers eraf

De laatste stickers eraf

Ik ben maar begonnen om alvast de tafels schoon te maken. Even met een sopdoek erlangs wat ook deze zaten behoorlijk onder het stof en smeer. Toen Anton klaar was met hout zagen heb ik de voorraadkastjes in de schuur ook maar eens even schoongemaakt. En weetje ze zijn bijna weer wit.. op de één of andere manier waren ze lekker zwart geworden. Terwijl ik met de kastjes bezig was. Heeft Bennie nog even de laatste spinnen weggejaagd. Henneman was ondertussen ook klaar met de stickers. En nadat ook het laatste stof van de werkbanken geblazen was en ik er nog even met een doekje overheen gegaan ben. Was alles helemaal schoon… Nou ja bijna schoon Bennie heeft nog even de lamp bij de werkbank schoon gepoetst

Ook dit lampje kan weer helder branden

Ook dit lampje kan weer helder branden

en zo was alles rond de klok van half 4 pico bello schoon.

uitrusten na alle gedane arbeid

uitrusten na alle gedane arbeid

Zo kunnen we komende week  helemaal schoon en opgeruimd beginnen met het opbouwen en klaarzetten van de spullen voor onze feestavond. Aanstaande vrijdagavond hopen we weer onze jaarlijkse dank je wel avond voor sponsoren, clubleden en andere genodigden te houden. Wij hebben er zin in.

Foto’s https://plus.google.com/104931391719373312141/posts

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: